Kartarkiv.no

Trenger du oppdaterte kart til treninger eller andre arrangement? Fet O-lag har et kartarkiv der man kan laste ned våre kart som OCAD-filer, kartarkiv.no. Så kan man f.eks bruke PurplePen til å tegne løyper. 

2018-04-24
Torgeir

Jeg er løypelegger for treningsløpet i neste uke og har det travelt med å få tak i OCAD-versjonen av det mest oppdaterte kartet for området. Da er det mange muligheter. Det eksisterer mange kopier av kartene på klubbmedlemmers PC’er. Noen av disse kopiene kan være de siste, mest oppdaterte versjonene, andre er sikkert gamle varianter som kan være både 10 og 20 år gamle og som ikke er de beste Fet O-lag har. Er det tilfredsstillende for meg å legge mye arbeid ned i løypelegging på et kart som klubben ikke kan garantere er det mest oppdaterte?

For å sikre at de mest oppdaterte kartene er tilgjengelige bruker klubben et nettsted som heter Kartarkiv.no. Dette er det eneste stedet hvor det kan garanteres at de mest oppdaterte kartene kan lastes ned fra. OCAD-filer man får fra andre klubbmedlemmer vil det kunne herske betydelig usikkerhet om er det mest oppdaterte.

For å få tilgang til kartene fra Kartarkiv.no må jeg være registrert bruker. Siden jeg ikke er en registrert bruker allerede, henvender jeg meg til Dag Thomassen for å få tilgang. Send en epost til dag45@online.no med fullt navn, epostadresse og telefonnummer så får også du tilgang. Hvis du ønsker hjelp til bruk av kartarkiv.no kan du ringe Dag (97024769) eller maile ham.

Brukerne av Kararkiv.no deles i to grupper: de som skal bruke kartene til å arrangere løp (Løypelegger), og de som skal endre kartene og laste endringene opp igjen til kartarkivet (Synfarer). Er du registrert som Løypelegger kan du laste ned kart til egen PC, mens de som er registrert som Synfarer også kan laste kart ned for å revidere det og senere laste det opp igjen. Systemet sikrer at kun en synfarer kan redigere samtidig.

Eventor

O-løp 2022

Tirsdagstrening 2022

Onsdagstrening 2022

Torsdagstrening 2022

Alle treninger er for alle medlemmer. Klubben dekker startkontingenter hos Østmarka.

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket