Nybegynner

De som aldri har vært med på orientering eller de som akkurat har begynt, kalles Nybegynner. Som nybegynner er målet at man skal kunne finne frem i skogen etter såkalte ledelinjer, dvs stier, bekker, jordekanter osv.. I orienteringsløp er kan man være nybegynner i alle aldre. Barn er det vanligvis frem til de er 12 år, og i Fet O-lag har vi eget opplegg for nybegynnere.

Nyttig info:

- Hva er Orientering (Fra Norges Orienteringsforbund)

- Ny på O-løp

 

Det vil være fellestreninger der man gjennomfører ulike øvelser for å lære å lese kart og kompass. Et mål er at barna skal kunne gjennomføre en enkel nybegynnerløype på egenhånd. Et annet mål som er viktig er å få til litt lek og moro.

Ansvarlig for opplegg og gjennomføring er Torgeir Skjønhaug, tlf 97036275, torgeir.skjonhaug@gmail.com . ikke nøl med å ta kontakt.

20140903_191436.jpg

Som nybegynner kan man også delta på ordentlige orienteringsløp. Det er alltid løyper som er tilpasset nybegynnere, både for barn og voksne. Litt info om hvordan o-løp er finner du her: http://www.orientering.no/om-idretten/hvordan-foregar-et-o-lop/

Nyheter

O-festivalen i år som arrangeres av Sarpsborg o-lag. Miljøkomiten har derfor leid Jonsrudhytta i Rakkestad og satser på hyggelig sosialt samvær utenom løpene. Hytta er stor og har ca 60 sengeplasser, så det er plass til alle. Påmelding skjer vi kalenderen

04.06.2016
- KyrreG

Siste løp i Fet-o-karusell ble arrangert i knallsol på Råmyra og alle barn som deltok på minst 3 løp fikk premie.

02.06.2016
- Torgeir

Klubben trenger DEG! Treningskomiteen jobber med å få til en sosial og sportslig tur til Stockholm 8. oktober og da trenger vi minst 25-løpere. Dette blir høstens HAPPNING!

24.05.2016
- Torgeirfetol

Onsdag 11. mai starter 1. løp i FET-O-KARUSELL. En karusell med 4 ulike utfordringer. Premier til barn som deltar i 3 av de. 

Se mer her: http://www.fetolag.no/Fet-OL/Toppmeny/Arrangement/Fet-O-karusell.html

10.05.2016
- Torgeir

Årets O.-troll samling for de mellom 10 og 12 år avholdes 11. og 12. juni på Bråtejordet skole ved Skjetten. Det er årets høydepunkt for de unge med overnatting!

07.05.2016
- Torgeir

Meget godt oppmøte på 1. kveld av nybegynnerkurset. Omlag 30 barn og noen voksne lærte det grunnleggende om farger og karttegn. Takk til de som kom og takk til de som hjalp til både med nybegynnerkurset og treningen.

14.04.2016
- Torgeir

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket