O-teknikk på nett

Det beste er selvfølgelig ekte vare, nemlig å komme seg ut i skogen. Men på iskalde høst- og vinterkvelder finnes det muligheter for å trene o-teknikken på internett, både for nybegynnere og veteraner.

 

Norges Orienteringsforbund har en liten lenkesamling på sine hjemmesider. De anbefaler blant annet dette opplæringsverktøyet for å lære andre eller deg selv grunnleggende orienteringskunnskaper.

Nesodden IF har laget et morsomt og lærerikt internettkurs i orientering for nybegynnere.  Det ligger på klubbens hjemmeside. Se her.

På Routegadget kan du finne løyper fra verden over, og se på veivalgene som løpere i alt fra nybegynnerklasser til elite har lagt inn:
http://www.routegadget.net/

På world of O sine kart sider legger mange ut sine kart med veivalg som man kan lære en del av. Det er også en mulighet til å se gamle kart i et området hvis du vil forberede deg ekstra godt før et o-løp eller vegvalg til andre løper i et løp selv har løpt: O-maps World of O

Forøvrig er det også laget en rekke orienteringsspill som kan gi mer eller mindre godt o-teknisk utbytte. Catching Features er det mest kjente så langt, der man faktisk kan designe egne drakter og legge inn egne kart og løyper. 3D-grafikken gjør det til god underholdning for løpssugne o-løpere på vinterstid. Mange klubber kjører også egne uhøytidelige klubbmesterskap i nettopp dette spillet. Kanskje en ide for oss i Fet også når høststormene setter inn og tvinger oss vekk fra skogen:
http://www.catchingfeatures.com/

Oriantica er et annet, om men ikke så kjent spill:
http://www.melin.nu/oriantica/index.html

Men som sagt, SKOGEN ER DET ALLER BESTE STED FOR Å LÆRE ORIENTERING!

 

PS! Har du tips til innhold her, så send det til leder i treningskomiteen.