Torgeir 2016-05-27 10:54:51

Pre-o

Presisjonsorientering (Pre-o) er grenen uten noe fysisk konkurransemomentet. Pre-O ble tidligere kalt handikaporientering. I Pre-O konkurrerer utøverne om løse kartlesningsoppgaver innenfor en angitt maksimaltid.

I tillegg er det krav om at løypen skal ha en trase som er godt framkommelig for gående, både med og uten hjelpemidler, samt.rullestolbrukere Det betyr at bevegelseshemmede kan konkurrere på tilnærmet like vilkår med de som har full bevegelsesfrihet.

Utøverne må kunne lese og forstå et orienteringskart for så å kunne finne fram til den ene o-skjermen (av opp til 4 o-skjermer) som er riktig plassert i henhold til oppgaven. Som nybegynner trenger en ikke så mye kartkunnskap, da løypene for disse er enkle. Vanskelighetsgraden på løypene øker i takt med utøvernes ferdigheter.

Det arrangeres VM, EM og nordisk landskamp i Trail-O, som er den internasjonale betegnelsen for Pre-O, hvert år.

 

I FET O-lag har vi i flere år hatt aktive deltakere som har hevdet seg i norgestoppen.

Aktiviteteten innenfor pre-o er ikke veldig stor for tiden, men vi ønsker gjerne velkommen til utøvere som har utfordringer på enkelte av våre treninger der vi har slike fasiliteter, som f.eks på Hvalstjern. Ta gjerne kontakt så skal vi å prøve å legge opp et opplegg som kan passe. Det vil ikke være tradisjonelt pre-o opplegg, men en løype langs asfalt og kompakte grusveier.

Kontakt Torgeir Skjønhaug, 97036275 eller torgeir.skjonhaug@gmail.com